Analýza vývoje exportu České republiky do Ruské federace a Ukrajiny - Schovánková, Kristýna (2015)
Ruská federace patří spolu s Ukrajinou mezi největší obchodní partnery zemí bývalého Sovětského svazu. V práci jsou zpracovány největší krize těchto zemí a České republiky. V dalších částech je podrobně analyzován vývoz z české republiky do Ukrajiny a Ruské federace. V práci je též zahrnut podrobný popis roku 2014 a vlivu obousměrných sankcí, který s tímto rokem souvisí. Cílem této práce je dokázat, že politická situace má vliv na vzájemné obchodní vztahy vybraných zemí.