Vybrané ekonomické trestné činy - Peterová, Lucie (2015)
Cílem této diplomové práce je nabídnout informace o hospodářské kriminalitě a zmapovat českou právní úpravu vybraných ekonomických trestných činů. První část práce pojednává o pojmech jako hospodářská kriminalita, finanční kriminalita a hospodářské trestné činy. Druhá část práce je věnována trestnému činu z hlediska hmotněprávního, vysvětluje základní zásady českého trestního práva a v obecné rovině rozebírá skutkovou podstatu trestného činu. Třetí část se zabývá charakteristikou vybraných ekonomických trestných činů, uvádí příklady z praxe zprostředkované judikaturou Nejvyššího soudu a nabízí základní statistické přehledy spáchaných trestných činů za roky 2009 -- 2013.