Vybrané ekonomické trestné činy - Peterová, Lucie; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této diplomové práce je nabídnout informace o hospodářské kriminalitě a zmapovat českou právní úpravu vybraných ekonomických trestných činů. První část práce pojednává o pojmech jako hospodářská kriminalita, finanční kriminalita a hospodářské trestné činy. Druhá část práce je věnována trestnému činu z hlediska hmotněprávního, vysvětluje základní zásady českého trestního práva a v obecné rovině rozebírá skutkovou podstatu trestného činu. Třetí část se zabývá charakteristikou vybraných ekonomických trestných činů, uvádí příklady z praxe zprostředkované judikaturou Nejvyššího soudu a nabízí základní statistické přehledy spáchaných trestných činů za roky 2009 -- 2013.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses