Příčiny ekonomické krize v Eurozóně z pohledu ekonomické teorie rakouské školy - Coritar, Jan (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza ekonomické krize v eurozóně. Tato analýza je postavena na principech teorie hospodářského cyklu podle rakouské ekonomické školy, která je odlišná od ekonomie hlavního proudu. Tato práce rozebírá příčiny, které vedly k vypuknutí krize a jak zavedení jednotné měny Euro vedlo ke zvýšení disparit mezi členskými zeměmi. Dále se zde pojednává o dopadech krize na jednotlivé ekonomiky, a jak vypadá aktuální situace v Eurozóně, neboli jaké jsou v současnosti největší překážky ve vyrovnání disparit mezi zeměmi a jaké nejnovější kroky provádí ECB.