Příčiny ekonomické krize v Eurozóně z pohledu ekonomické teorie rakouské školy - Coritar, Jan; Pavlík, Zdeněk; Voříšková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza ekonomické krize v eurozóně. Tato analýza je postavena na principech teorie hospodářského cyklu podle rakouské ekonomické školy, která je odlišná od ekonomie hlavního proudu. Tato práce rozebírá příčiny, které vedly k vypuknutí krize a jak zavedení jednotné měny Euro vedlo ke zvýšení disparit mezi členskými zeměmi. Dále se zde pojednává o dopadech krize na jednotlivé ekonomiky, a jak vypadá aktuální situace v Eurozóně, neboli jaké jsou v současnosti největší překážky ve vyrovnání disparit mezi zeměmi a jaké nejnovější kroky provádí ECB.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses