Marketingová specifika produkce muzikálu - Kuzmová, Tereza (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovými specifiky produkce muzikálu se zaměřením na pražské komerční muzikály. V teoretické části práce je představena základní teorie marketingu a marketingu umění, podrobně je také představen marketingový mix muzikálu. Vymezena je zde zároveň teorie výzkumu prostřednictvím expertních rozhovorů, které byly základem pro vypracování praktické části práce. V té jsou na úvod přiblížena specifika produkce zahraničních licenčních muzikálů a náplň práce jednotlivých aktérů činných v produkci muzikálu. Stěžejní pasáž praktické části práce je pak věnována expertním rozhovorům na téma marketingových specifik produkce muzikálu se dvěma významnými producenty pražských muzikálů. Součástí práce je také vzájemná komparace těchto dvou strategií.