Zhodnocení ekonomického vývoje firmy Safina a. s. - Dvořáková, Martina (2015)
Cílem této bakalářské je zhodnocení finančního zdraví firmy SAFINA, a.s. pomocí ekonomické analýzy z pohledu externího uživatele. Tato práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány vybrané metodické postupy ekonomické analýzy. Praktická část práce se zabývá aplikací vybraného metodického aparátu na datové prostředí firmy. Komplexní ekonomická analýza je vytvořena z historických účetních dat společnosti SAFINA, a.s. za roky 2009 2013. Závěrem této práce je zhodnocení výstupů ekonomické analýzy, finančního zdraví firmy a případné návrhy na zlepšení budoucího vývoje situace firmy.