Priame zahraničné investície na Slovensku - Pozsonyiová, Daniela (2015)
Táto práca sa zaoberá problematikou priamych zahraničných investícií na Slovensku. Prvá časť je teoretickým podkladom, druhá časť sa zaoberá samotným prílevom a odlevom, tretia časť hodnotí konkurencieschopnosť Slovenska v porovnaní s krajinami V4. Cieľom práce je zhodnotiť priebeh v príleve a odleve zahraničných investícií na Slovensko a zároveň zhodnotiť jeho atraktivitu v očiach zahraničných investorov.