Ochrana spotřebitele - Meloun, Ondřej (2015)
Diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele, jejím právním rámcem v České republice i v Evropské unii. Pozornost je také věnována dozorovým orgánům nad trhem a chystaným změnám v oblasti mimosoudního řešení spotřebitelských sporů. Praktická část práce popisuje systém posuzování shody výrobků s technickými a bezpečnostními požadavky. Na konkrétním případu je nastíněn postup posuzování shody dle příslušných právních předpisů. Dílčí pozornost je věnována druhému aspektu technických parametrů -- požadavkům na ekodesign výrobků.