Zhodnocení ekonomického vývoje firmy Saint-Gobain PAM CZ s. r. o. - Klímová, Kateřina (2015)
Cílem této bakalářské práce je posouzení ekonomického vývoje a finančního zdraví společnosti Saint-Gobain PAM CZ s. r. o. v období 5 let od roku 2009 do roku 2013. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy a metody finanční analýzy. Na to následně navazuje praktická část, která již pracuje s konkrétními daty sledované společnosti. Analýza je zaměřena na absolutní a poměrové ukazatele, pracovní kapitál, výpočet ekonomické přidané hodnoty, ale také je zde věnována pozornost některým bankrotním a bonitním modelům. Vzhledem k tomu, že tato analýza neslouží pouze pro posouzení minulosti, ale poskytuje informace potřebné k plánování, tak je součástí práce také nástin finančního plánu na rok 2014. Závěr se pak věnuje celkovému shrnutí a posouzení získaných informací.