Rozvojová politika a mezinárodní obchod – případová studie Švýcarska - Růžičková, Anna; Müller, David, 1979-; Adamcová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem předkládané práce je zjistit, do jaké míry existuje provázanost rozvoje a mezinárodního obchodu pomocí metody případové studie. Práce obsahuje dvě klíčové části a jednu doplňkovou. Nejprve se zabývá základní terminologií mezinárodního obchodu a rozvojové politiky, včetně termínu rozvojové země. Druhá část se opírá o rozvojovou politiku Švýcarska a jeho působení v subsaharské Africe. Pozornost je zde věnována nejen zasílaným tokům pomoci, ale i nakolik tato pomoc ovlivňuje jejich vzájemný mezinárodní obchod. Třetí část je chápána pouze jako doplňková a věnuje se České republice, její rozvojové politice a vztahu se subsaharskou Afrikou.
Vedoucí práce: David Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses