Podnikatelský plán - Veselá, Petra (2015)
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro založení restaurace. Podnikatelský záměr spočívá v zaplnění mezery na trhu restaurací se zdravým stravováním v okresním městě Pelhřimov. Teoretická část je věnována popisu zpracování podnikatelského plánu a popisu strategických a ekonomických analýz, na jejichž základě dojde v praktické části k vyhodnocení podnikatelského záměru a zpracování vlastního podnikatelského plánu. V rámci diplomové práce budou využity PESTLE analýza, Porterův model 5 sil, Analýza rizik a SWOT analýza. Stěžejní částí je sestavení finančního plánu restaurace, který umožní posouzení reálnosti a životaschopnosti podnikatelského záměru. Finanční plán je doplněn nejdůležitějšími poměrovými ukazateli, vyplývajícími z finanční analýzy