Euroasijská hospodářská unie - potenciál vztahů s EU - Makarenko, Kateřina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Ruská federace přehodnotila svoji zahraniční politiku vůči Evropské unii a více se zaměřila na euroasijskou integraci. Tento krok vyvolal ve světě různé reakce, zvláště poté, co došlo k vytvoření Euroasijské hospodářské unie v lednu 2015. Tato práce se zabývá smyslem vzniku této unie, zkoumá kroky, které předcházely této události, a hledá odpověď na otázku, jaký vliv může mít na euroasijskou integraci myšlenkový proud eurasijství. Zároveň na základě prohlášení obou stran, evropské a euroasijské, analyzuje potenciální možný bod spolupráce mezi Evropskou unií a nově se formujícím integračním společenstvím Euroasijskou hospodářskou unií.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses