Závislost ČR a SR na dovozech energie - Ježíková, Patrícia; Němcová, Ingeborg, 1957-; Janković, Vukica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalárska práca sa zaoberá energetickou závislosťou Českej a Slovenskej republiky. Práca definuje palivo-energetickú bilanciu oboch krajín v porovnaní so zvyškom sveta. Venuje sa jednotlivým primárnym a sekundárnym zdrojom energie a poukazuje na ich dôležitosť v súčasnosti. Záverečná časť skúma energetickú závislosť a sebestačnosť ČR a SR od čias Československa až po súčasnosť. Spomína energetický vplyv Ruskej federácie na strednú Európu od existencie ZSSR, cez jeho rozpad až po súčasnú situáciu ovplyvnenú rusko-ukrajinskými spormi.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses