Transformace obchodního modelu IT průmyslu směrem k SaaS a její důsledky na roli podnikové informatiky v oblasti Business Intelligence - Kűfner, Jiří; Donát, Jiří, 1963-; Žamberský, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tématem této práce je jeden ze směrů, kterým se v posledních několika letech vyvíjí oblast Business Intelligence. Tímto směrem jsou BI systémy řešené na principu Cloud computingu, také nazývané BI SaaS. Jedná se o finančně dostupné řešení vhodné i pro malé společnosti. Tato práce si dává za cíl seznámit čtenáře se základními teoretickými znalostmi z oblastí Cloud computingu, Business Intelligence a z jejich spojení. Chce poukázat na rizika a rozdíly mezi on-premise a cloud BI. V dalším kroku chce nabídnout praktické porovnání vybraných systémů BI SaaS. V neposlední řadě se pak snaží o vytvoření předpovědi možných budoucích cest vývoje oblasti Business Intelligence.
Vedoucí práce: Jiří Donát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses