Možnosti využití sociálních sítí pro podporu podnikání ve zdravotnictví - Masárová, Kateřina; Molnár, Zdeněk, 1939-; Feige, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou využívání sociálních sítí v sektoru zdravotnictví v České republice. Jejím cílem je zanalyzovat současný stav využívání sociálních sítí mamografickými centry, a na základě zjištěného stavu určit doporučení, jak komunikaci a aktivity v tomto prostředí lépe využívat pro podporu podnikání. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první je poskytnut teoretický základ ke zvolenému tématu, kde jsou definovány hlavní pojmy, uvedeny nejpoužívanější sociální sítě v České republice a jejich vlastnosti vhodné pro internetový marketing. Druhá část začíná charakteristikou prostředí českého zdravotnictví, navazuje Porterova analýza pěti sil, která definuje možná omezení pro podnikání v tomto sektoru. Následuje provedení vlastní analýzy využívání sociálních sítí subjekty ve zdravotnictví. Na výsledky průzkumu navazují identifikovaná doporučení, která jsou využitelná pro úspěšné působení mamografických center na sociálních sítích. Tato doporučení jsou určena jak pro konkrétní mamografické centrum, tak při troše abstrakce i na jiné subjekty ze sektoru zdravotnictví.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses