eGovernment a analýza Portálu veřejné správy - Prágr, Aleš; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tématem práce je problematika eGovernmentu a služeb, které jsou v rámci eGovernmentu poskytovány v České republice. Cílem je popsat možnosti současného eGovernmentu a poté se věnovat analýze Portálu veřejné správy. Z této analýzy pak vychází návrh zlepšení Portálu včetně základů rozhraní. Všechny změny jsou dostatečně odůvodněny. Druhá kapitola přibližuje základy eGovernmentu a historii eGovermentu v České republice. Třetí kapitola shrnuje základní nutné předpoklady pro existenci a reálné fungování efektivního eGovernmentu. Čtvrtá kapitola popisuje vybrané významné služby eGovernmentu. Pátá kapitola popisuje vybrané povinnosti firmy, které jsou podmíněny existencí služeb eGovernmentu. V šesté kapitole je provedena samotná analýza Portálu veřejné správy. Není opomenuta samotná struktura portálu ani možnosti zobrazení na mobilních zařízeních. Dále jsou navrženy změny portálu a možnosti rozšíření tak, aby portál byl skutečnou bránou do služeb eGovernmentu. V sedmé kapitole je možno nalézt shrnutí výsledů a přínos práce a zhodnocení využitelnosti těchto výsledků.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses