Nekonvenční zdroje ropy a jejich význam v ekonomice Kanady - Březinová, Markéta; Neumann, Pavel, 1956-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce si klade za cíl zhodnotit význam rostoucí těžby bitumenových písků na ekonomiku provincie Alberta a Kanady jako celku. Dílčím cílem je nastínit současnou globální energetickou situaci se zaměřením na ropné zdroje a vysvětlit důležitost hledání nových alternativních zdrojů, ke kterým patří kromě obnovitelných zdrojů především nekonvenční zdroje ropy a zemního plynu. S postupně klesajícími zásobami lehké, dobře dostupné ropy, lze předpokládat, že do budoucna bude nezbytné stále více využívat netradiční ropná naleziště, ze kterých je ropa získávána energeticky a finančně velmi náročnými, nekonvenčními metodami.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses