POSTAVENÍ ZEMÍ BRICS NA MEZINÁRODNÍM TRHU S KOMODITAMI - Samiecová, Linda (2015)
Cílem mé práce je zhodnocení současné hospodářské situace zemí skupiny BRICS se zaměřením na jejich zahraniční obchod a produkci nejvýznamnějších komodit. Z důvodu komplexnosti pohledu na tyto země se v prvních dvou kapitolách věnuji demografickým a geografickým aspektům, struktuře hospodářství a vývoji základních makroekonomických ukazatelů. Druhá část práce je zaměřena na komoditní a teritoriální strukturu zahraničního obchodu a výběr významných komodit.