Návrh a implementace integrovaného testovacího nástroje - Munzarová, Helena; Buchalcevová, Alena, 1958-; Kolář, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a tvorbou integračního rozhraní, které představuje jádro Integrovaného testovacího nástroje. Integrovaný testovací nástroj poskytne uživateli podporu v celém procesu testování softwaru. Tato podpora zahrnuje správu požadavků a odpovídajících testů, správu softwarových chyb a vytváření a provádění automatizovaných testů. Integrovaný testovací nástroj veškerou tuto funkcionalitu zabezpečuje prostřednictvím existujících nástrojů, šířených pod open-source licencí. Komunikaci těchto nástrojů zajišťuje integrační rozhraní, vytvářené v rámci této diplomové práce. V současné době není k dispozici žádné jiné takto komplexní open-source řešení v oblasti testování, Integrovaný testovací nástroj se tedy snaží tuto mezeru zaplnit. Nástroj vzniká v rámci činnosti kompetenčního centra Software Quality Assurance na VŠE. Analytická fáze vývoje nástroje je popsána v diplomové práci Bc. Jana Ženíška Projekt vývoje Integrovaného testovacího nástroje.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses