M-learning - mobilní aplikace ve vzdělávání - Znamenáček, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Ponikelský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem práce je seznámit čtenáře s novou výukovou metodou vzdělávání zvanou m-learning. Poukazuje na klady i zápory této metody a přináší ucelený pohled na tuto problematiku. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé definice a pojmy které s problematikou souvisí, použití m-learningu v praxi, vhodná zařízení a různé formy mobilního vzdělávání. Uvádí také kategorie mobilních vzdělávacích aplikací. Předmětem praktické části práce je analýza dvou základních škol, kde jedna podporuje mobilní vzdělávání a druhá ne. Analýza byla provedena pomocí dotazníkového šetření mezi učiteli i žáky. Výstupem je zhodnocení situace na školách, co se týče zájmu o mobilní vzdělávání mezi studenty i učiteli.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses