Vývoj obchodních vztahů České republiky s Ruskou federací - Hanousek, Martin; Jeníček, Vladimír, 1932-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza vzájemných obchodních vztahů České republiky s Ruskou federací. Dílčím cílem práce je shrnutí aktuálního vývoje obchodních vztahů obou zemí pod vlivem rusko-ukrajinské krize a sankcí přijatých EU a USA po anexi ukrajinského poloostrova Krym. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola je zaměřena na všeobecnou charakteristiku Ruské federace. Obsahem druhé kapitoly je ekonomická charakteristika Ruské federace, která zahrnuje analýzu základních makroekonomických ukazatelů a popisuje také zahraniční obchod země. Následující kapitola je zaměřena na česko-ruské obchodní vztahy, přímé zahraniční investice a institucionální podporu exportu. Čtvrtá kapitola popisuje vývoj a činnost firmy I.B.C. Praha spol. s.r.o. na ruském trhu. Poslední kapitola se věnuje sankčním opatřením proti Rusku.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses