Rozvojová a humanitárna pomoc EÚ v Afrike - Mačanga, Ondrej; Pavlík, Petr, 1957-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Táto bakalárska práca sa venuje vývoju a aktuálnemu stavu rozvojovej a humanitárnej pomoci Európskej únie so zameraním na Afriku. Cieľom tejto práce je priblížiť, čo motivuje EÚ k rozvojovej pomoci, ako je pomoc financovaná, aké sú jej výsledky a v čom je potrebné zlepšenie. Práca je rozdelená do troch kapitol. V prvej kapitole je rozvojová pomoc vnímaná zo všeobecného hľadiska. V druhej kapitole je priblížená rozvojová pomoc EÚ, jej vývoj a fungovanie. Tretia kapitola sa zaoberá konkrétnymi prípadmi rozvojovej a humanitárnej pomoci v Afrike a jej motívmi.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses