Pojištění extrémních sportů - Hynek, Jan (2015)
Práce pojednává o pojistných produktech, které umožňují zajistit jedince, kteří se věnují adrenalinovým sportům. Zaměřuje se na aktuální nabídku, především v oblasti životního a cestovního pojištění a dále také na specializované pojištění některých spolků, či sdružení. Kromě analýzy pojistných podmínek jednotlivých pojišťoven, obsahuje práce také cenové srovnání, provedené v rámci modelových situací. Cenová analýza je pak doplněna o komparaci s běžnými pojistnými produkty, bez zahrnutí extrémních sportů.