Návrh a tvorba Business Intelligence pro řízení lidských zdrojů ve společnosti AVG Technologies - Hruška, Michal; Novotný, Ota, 1971-; Růžička, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této práce je na základě teoretických poznatků z oblasti řízení lidských zdrojů a teo-retických i praktických znalostí z oblasti Business Intelligence (BI) navrhnout řešení Business Intelligence nad systémy pro řízení lidských zdrojů ve společnosti AVG Techno-logies (dále jen AVG). Práce je rozdělena na dvě základní části: teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány metody, principy a praktiky z oblastí řízení lidských zdrojů, zejména pak v kontextu s řízením výkonnosti zaměstnanců, hodnocením výkonnosti pracovníka a kalibrací tohoto hodnocení. Dále se věnuji rovněž teorii týkající se rozvoje zaměstnance. V další fázi teoretické části popisuji fungování HRM (Human Resources Management -- řízení lidských zdrojů) systémů. Funkcionalitu těchto systémů přiblížím charakteristikou systémů používaných ve společnosti AVG. V závěru teoretické části zmí-ním specifika BI řešení pro HRM systémy. Praktická část popisuje tvorbu samotného BI řešení. Tato část začíná analýzou, ve které, na základě nabytých teoretických znalostí a analýzy potřeb AVG, definuji samotné zadání pro tvorbu BI řešení. Následují další analytické a implementační kroky vedoucí k vytvoření celého BI řešení. V závěru práce hodnotím dosažení stanovených cílů a rovněž skutečný přínos řešení pro společnost AVG. Také zde určuji náměty a doporučení pro další rozvoj tohoto řešení.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses