Investicni rozhodovani v oblasti ICT - Náprstek, Miloslav (2015)
Cílem této diplomové práce je vytvořit návod, jak postupovat při tvorbě počátečních analýz v předinvestiční fázi informatické investice. V práci jsou za tímto účelem popsány typy studií používaných v této fázi životního cyklu investice. V práci je vytvořen nástroj, který umožňuje organizacím sestavit studii proveditelnosti tak, aby byla vhodná pro informatickou investici zasazenou do konkrétního prostředí. Předmětem doporučení je také sestava nástrojů, které jsou vhodné pro danou investici. Navržené postupy jsou ověřeny pomocí vypracování studie proveditelnosti konkrétního investičního záměru a jejího vyhodnocení. Zkoumaným investičním záměrem je implementace nástroje pro projektové řízení do příslušného útvaru bankovní instituce.