Investicni rozhodovani v oblasti ICT - Náprstek, Miloslav; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Balcar, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této diplomové práce je vytvořit návod, jak postupovat při tvorbě počátečních analýz v předinvestiční fázi informatické investice. V práci jsou za tímto účelem popsány typy studií používaných v této fázi životního cyklu investice. V práci je vytvořen nástroj, který umožňuje organizacím sestavit studii proveditelnosti tak, aby byla vhodná pro informatickou investici zasazenou do konkrétního prostředí. Předmětem doporučení je také sestava nástrojů, které jsou vhodné pro danou investici. Navržené postupy jsou ověřeny pomocí vypracování studie proveditelnosti konkrétního investičního záměru a jejího vyhodnocení. Zkoumaným investičním záměrem je implementace nástroje pro projektové řízení do příslušného útvaru bankovní instituce.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses