Uplatnění Čechů na trhu práce v SRN - Drábek, Martin; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Šimánek, Libor (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá náhledem na nadnárodní trh práce a pracovní migraci v rámci Evropské unie, její historií a vývojem se zaměřením především na Českou republiku a Spolkovou republiku Německo. Práce zohledňuje a porovnává také základní makroekonomické veličiny jako nezaměstnanost, mzdové politiky a zkoumá jejich závislosti například na lokalitě, pohlaví či vzdělání pracovníka. Zabývá se také daňové či sociální politikou a jejich společným porovnáním. Řeší také konkrétní údaje týkající se rozdělení českých pracovníku v SRN, jejich uplatnění ve vztahu ke geografii, jejich věku, pohlaví či vzdělání. Zabývá se také nejčastějšími oblastmi, ve kterých čeští pracovníci v SRN pracují. V praktické části pak zkoumá atraktivitu pracovního působení na německém trhu práce pro studenty FM VŠE.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: trh práce; pohraničí; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; border region; bachelor's theses