Vliv internetu na společnost problematika distribuce audiovizuálního obsahu - Forman, Petr; Řezníček, Václav; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této bakalářské práce je kriticky analyzovat, jaký vliv má audiovizuální obsah šířený v prostředí internetu na dnešní společnost. První část práce se věnuje teoretickému rámci, kde jsou vysvětleny pojmy, jejichž pochopení má významný vliv na zbytek práce. Druhá část se věnuje konkrétní problematice. Tato část se zaobírá pozitivními a negativními vlivy již zmiňovaného obsahu na jednání lidí ve společnosti. Práce se zabývá důvody, které motivují uživatele ke stahování nelegálně šířeného obsahu a zkoumá, jak by šlo toto stahování omezit a zda je vůbec společnosti škodlivé. Dále řeší, jak může sledování nevhodného obsahu ovlivnit psychiku dětí a zároveň, jak mohou rodiče před těmito negativními vlivy své děti chránit což je zároveň dílčím cílem práce.
Vedoucí práce: Václav Řezníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses