Synchronizace vektorové grafiky mezi klienty a serverem - Votava, Štěpán; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem diplomové práce je analýza existujících algoritmů pro zajištění konzistence při synchronizaci vektorové grafiky v reálném čase mezi více klienty a serverem, jejich otestování, popis rozdílů a výběr nejvhodnějšího. Teoretická část práce se věnuje problematice komunikace v reálném čase v protokolu HTTP, WebSockety a detailněji se zabývá algoritmy pro zajištění konzistence a architekturou aplikace. V praktické části jsou popsány technologie využité v diplomové práci, dále samotný návrh aplikace a její implementace. Výsledkem práce je přehled algoritmů pro zajištění konzistence, výběr technologie vhodné pro komunikaci mezi klienty a servery v případě synchronizace vektorové grafiky v reálném čase a implementace vybraných technologií v Node.js aplikaci.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses