Specifika finanční situace vybraného odvětví služeb - Plechatý, Michal; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Matějková, Lenka (2015)
Předmětem diplomové práce je představení finanční analýzy jako soustavy jednoduchých i sofistikovanějších nástrojů pro zkoumání finančního zdraví a kondice vybraných podniků a jejich následná aplikace pro zvolené společnosti v oblasti poskytování služeb fitness a péče o tělo. Objektem práce bude nejen analýza finančního zdraví jednotlivých společností, ale také hledání společných a rozdílných rysů na základě zjištěných skutečností. Naměřené výsledky budou interpretovány ve specifickém kontextu pro zvolený tržní segment a v případě identifikace významných rozdílů budou tyto odchylky podrobeny analýze.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: finanční analýza; likvidita; úpadek podniku; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; liquidity (economics); business failures; master's theses