Obchodování s emisními povolenkami v EU - Hanák, Ondřej; Zimmermannová, Jarmila; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Rostoucí objem skleníkových plynů v atmosféře má negativní dopad na životní podmínky na celé Zemi. K redukci skleníkových plynů byl přijat nástroj emisního obchodování. Bakalářská práce analyzuje jednotlivé části EU Emission Trading System. Úvod bakalářské práce popisuje vliv emisí oxidu uhličitého na životní prostředí, flexibilní mechanismy, kterými lze redukovat tyto emise a způsob obchodování v rámci EU ETS. Praktická část analyzuje třetí obchodovací období, zároveň obsahuje praktický příklad aukce emisních povolenek a analýzu německých aukcí za rok 2014.
Vedoucí práce: Jarmila Zimmermannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses