Finanční analýza Madety, a. s. - Jiříková, Petra (2015)
Cílem této bakalářské práce bylo provést finanční analýzu a prozkoumat finanční zdraví podniku Madeta a. s. a jak si stojí společnost z hlediska výnosnosti za sledovaná období 2010-2013. Má práce je rozdělena do dvou částí. První je část metodická, kde definuji různé finanční ukazatele, které pak následně využívám v aplikační části. Druhá část práce je část aplikační, kde provádím finanční analýzu podniku a výsledky jsou srovnávány s konkurenční firmou Danone a. s. Provedenou finanční analýzou bylo zjištěno, že na všechny ukazatele podniku Madeta a. s. působila krize mlékárenského průmyslu. Podnik proto snižoval náklady, restrukturalizoval výrobu a musel propustit i velké množství zaměstnanců. V roce 2013 už ukazatele dosahovaly příznivých hodnot, tudíž lze soudit, že společnost krizi ve zdraví obstála.