Analýza současných přístupů k DRM u elektronických knih a návrh alternativního přístupu k DRM - Kolář, Martin; Sigmund, Tomáš; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato diplomová práce se zabývá představením problémů spjatých s distribucí elektronických knih. Tyto problémy jsou z velké části způsobeny používáním technologií a technik k řízení digitálních práv. Tyto technologie a techniky jsou v práci dále prozkoumány a na jejich základě jsou identifikovány zainteresované strany, které jsou jimi ovlivněny. Je také prozkoumána etická stránka používání těchto technologií a technik, přičemž ta také tvoří jedno z východisek návrhu alternativního přístupu k řízení digitálních práv. Právě návrh alternativního přístupu je primárním cílem této práce.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses