Návrh marketingového mixu pro uvedení nového produktu na trh - Mejzlík, Tomáš (2015)
Bakalářská práce se zabývá uvedením nového produktu na trh z pohledu marketingu se zaměřením na marketingový mix. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická přibližuje základní způsoby marketingového výzkumu a definuje pojmy související se strategickým a taktickým marketingem. Praktická část implementuje poznatky z teoretické části na konkrétní produkt. Cílem této práce je na základě výzkumu zvolit daný cílový segment, určit jeho pozici a následně na ni implementovat celý marketingový mix. Výstupem práce je tedy přesně vydefinovat produkt v širší rovině. Návrh distribuční a cenové strategii a poté za vydefinovaný rozpočet sestavit komunikační mix.