Aplikace nad otevřenými a propojitelnými daty - Tran, Dac Ha; Chlapek, Dušan; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce jedná o aplikacích vycházejících z otevřených a propojitelných dat. Dělí se na čtyři části. V první, úvodní části, vymezím cíle práce a vysvětlím základní po-jmy. Ve druhé části představím čtyři existující aplikace, identifikuji jejich potenciální pří-nosy i možná rizika jak pro vládní instituce, firmy, tak i pro běžné občany. Vycházet budu z aplikací vytvořených v soutěži "Společně otevíráme data" o nejlepší aplikaci nad otevře-nými a propojitelnými daty Fondu Otakara Motejla. Ve třetí části navrhnu deset vlastních zadání pro aplikace vycházející nad otevřenými daty, popíšu jejich funkcionalitu, určím cílovou skupinu a identifikuji jejich potenciální přínosy a rizika. Na konci třetí části všechny mnou navržené aplikace vyhodnotím a pomocí pásmového vyhodnocení určím jejich přínosy a rizika. V poslední, čtvrté části, zvolím kritéria vyhodnocení aplikací. Poté své navržené aplikace odešlu k bodovému vyhodnocení pěti odborníkům. Na konci sestavím tabulku s pořadím aplikací podle získaných bodů.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses