Analýza direkt marketingové kampaně - Janů, Barbora (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice přímého marketingu. Zaměřuje se na definování nástrojů přímého marketingu a určení jejich výhod a nevýhod. Dále jsou shrnuty základní legislativní omezení této komunikační techniky. V další části práce je analyzována konkrétní direkt marketingová kampaň pomocí dat z ExactTarget Marketing Cloudu. Na základě této analýzy je určená míra úspěšnosti komunikace. Cílem práce je analýza konkrétní direkt marketingové kampaně společnosti, která se pohybuje na trhu B2B. Na základě její analýzy navrhnout možné pokračování kampaně či změn v komunikaci s daným segmentem. Tyto změny a návrhy jsou vytvořeny jednak pro lepší dosažení stanoveného cíle kampaně, ale rovněž i pro zlepšení úspěšnosti všech budoucí komunikací společnosti.