Zkreslování účetních výkazů sestavených podle českých účetních standardů - Fikarová, Pavlína (2015)
Cílem práce je rozbor dnes běžně používaných technik zkreslování výkazů finančního účetnictví sestavených podle Českých účetních standardů. Práce studuje motivy ke zkreslování účetních informací a vysvětluje princip fungování jednotlivých zkreslovacích technik. Využívání těchto technik je doloženo reálnými, praktickými příklady. V práci je hojně využívána judikatura Nejvyššího správního soudu. Dále se práce zabývá významností, četností i historickým vývojem zkreslování účetních výkazů a věnuje se i variantám zamezení zkreslování těchto informací. Objasňuje vztah společnosti ke zkreslování účetních výkazů.