Zkreslování účetních výkazů sestavených podle českých účetních standardů - Fikarová, Pavlína; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem práce je rozbor dnes běžně používaných technik zkreslování výkazů finančního účetnictví sestavených podle Českých účetních standardů. Práce studuje motivy ke zkreslování účetních informací a vysvětluje princip fungování jednotlivých zkreslovacích technik. Využívání těchto technik je doloženo reálnými, praktickými příklady. V práci je hojně využívána judikatura Nejvyššího správního soudu. Dále se práce zabývá významností, četností i historickým vývojem zkreslování účetních výkazů a věnuje se i variantám zamezení zkreslování těchto informací. Objasňuje vztah společnosti ke zkreslování účetních výkazů.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses