Uplatnění bývalých profesionálních hráčů e-sportu na trhu práce - Lipták, Martin (2015)
Tato bakalářská práce je věnována tématu e-sportu a bývalým profesionálním hráčům e-sportu. Zabývá se shrnutím a následnou analýzou možností bývalých profesionálních hráčů e-sportu na trhu práce. Teoretická část se zaměřuje na obeznámení se základními informacemi o e-sportu, trhu práce, rekvalifikaci a státní politice zaměstnanosti. Přibližuje základní informace o společnostech a hrách, které tyto společnosti provozují. Praktická část rozebírá již konkrétní možnosti bývalých profesionálních hráčů e-sportu na trhu práce a zároveň obsahuje názory těchto hráčů na danou problematiku. Jejím cílem je zanalyzovat a vyhodnotit konkrétní možnosti těchto hráčů.