Analýza frameworků pro vývoj multiplatformních mobilních aplikací využívající HTML technologie - Voldřich, Martin (2015)
Cílem diplomové práce je zhodnotit frameworky, jenž se využívají při vývoji multiplatformních mobilních aplikací podporujících technologie HTML. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na analýzu současného trhu, problematiku mobilních přístupů a složitost jejich aplikací. Následně jsou zvolena hodnotící kritéria pro výběr nejvhodnější architektury. Tyto kritéria budou aplikována a vyhodnocena pro nalezení optimální technologické varianty, která je v současnosti nejvhodnější pro vývoj jednoduchých mobilních aplikací. V praktické části budou zvolena nová kritéria, která slouží k vytvoření dotazníkového šetření. Potvrzení nebo vyvrácení hypotézy následně prokáže dostatečnou míru významnosti zvolených kritérií. Na základě kritérií bude zvoleno a ohodnoceno šest současně nejpoužívanějších hybridních frameworků. Z výsledku analýzy budou dva nejlépe hodnocené frameworky zvoleny a prakticky otestovány prostřednictvím skutečné jednoduché mobilní aplikace. Na závěr budou oba frameworky popsány a zhodnoceny podle získaných poznatků, kterou v průběhu vývoje autor získal.