Využití fondů EU ve vybraném regionu. - Ptáček, Roman (2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je rozbor konkrétních fondů a dotací rozdělovaných Evropskou Unií v regionu Orlicko -- Třebovsko a v největších městech tohoto regionu České Třebové a Ústí nad Orlicí. Práce je rozdělena na část teoretickou, ve které jsou uvedeny základní údaje o regionu Orlicko -- Třebovsko, o Evropské Unii včetně její regionální politiky a především nezbytné teoretické informace k fondům EU a systému rozdělování finančních dotací, včetně všech nezbytných náležitostí. V druhé praktické části práce je hlavním cílem seznámení s projekty realizovanými v regionu, jejich stručný popis, postup při získání finančních prostředků a vlastní zhodnocení daného projektu.