Analýza plnenia požiadaviek normy ISO 9001 v logistickej spoločnosti - Dvorská, Terézia (2015)
V posledných desaťročiach sa zvyšuje tlak na firmy pôsobiace v rôznych sférach podnikania, aby zvyšovali svoju konkurenčnú výhodu, zamerali sa na trvalé zlepšovanie a udržanie lojality zákazníka. Jedným z nástrojov, ako tento žiadaný stav dosiahnuť, je implementácia systému manažérstva kvality podľa normy ISO 9001. Zavádzanie systému manažérstva kvality vo firme, dáva jej zákazníkom jasný signál o zámere firmy neustále sa zlepšovať vo vzťahu k ich požiadavkám, trvalému zlepšovaniu a transparentnému jednaniu. Práve pre tieto dôvody sa diplomová práca sa zaoberá analýzou plnenia požiadaviek normy ISO 9001 v konkrétnej logistickej firme. Cieľom práce je detailná analýza súčasného stavu vo firme so zameraním na tvorbu praktických rád a odporúčaní, ktoré majú za cieľ poskytnúť zhodu požiadaviek normy ISO 9001 s podmienkami vo firme. Práca je koncipovaná ako praktická príručka, ktorej plnenie doporučení má viesť k úspešnému zavedeniu systému manažérstva kvality a takisto k certifikácií podľa uvedenej normy.