Finanční analýza společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s. - Mojžíš, Radek (2015)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout maximálně informativní obraz o finanční situaci společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s. za účelem posouzení vhodnosti investice z pohledu externího investora. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část popisuje metody finanční analýzy, obsahuje základní informace o pojmu finanční analýza, zdrojích informací pro finanční analýzu, horizontální a vertikální analýze, bilančních pravidlech, poměrových ukazatelích, bonitních a bankrotních modelech. Část praktická pak již za použití těchto metod analyzuje konkrétní podnik za období mezi léty 2009 -- 2013. Analýza je rozšířena i o srovnání s konkurenčními společnostmi působícími ve stejném odvětví ekonomické činnosti. Závěr práce obsahuje rekapitulaci nejpodstatnějších poznatků z praktické části a doporučení ohledně vhodnosti vstupu investora.