Finanční analýza společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s. - Mojžíš, Radek; Čámská, Dagmar; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout maximálně informativní obraz o finanční situaci společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s. za účelem posouzení vhodnosti investice z pohledu externího investora. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část popisuje metody finanční analýzy, obsahuje základní informace o pojmu finanční analýza, zdrojích informací pro finanční analýzu, horizontální a vertikální analýze, bilančních pravidlech, poměrových ukazatelích, bonitních a bankrotních modelech. Část praktická pak již za použití těchto metod analyzuje konkrétní podnik za období mezi léty 2009 -- 2013. Analýza je rozšířena i o srovnání s konkurenčními společnostmi působícími ve stejném odvětví ekonomické činnosti. Závěr práce obsahuje rekapitulaci nejpodstatnějších poznatků z praktické části a doporučení ohledně vhodnosti vstupu investora.
Vedoucí práce: Dagmar Čámská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses