Analýza a návrh prototypového řešení Business Intelligence pro vybranou společnost - Straka, Radim; Pour, Jan; Klíma, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a návrhem prototypového Business Intelligence řešení pro KMPS se zaměřením na oblast financí. Řešení je založeno na komplexní analýze, která obsahuje analýzu firmy, požadavky firmy a analýzu zdrojových dat. Aplikace je vytvořena pomocí Self Service BI nástroje s názvem Power Pivot. Vzhledem k tomu, že společnost dosud nemá zaveden žádný podobný systém, je aplikace navržena dle potřeb firmy tak, aby ji mohl management a ekonomické oddělení firmy po dokončení aktivně využívat. Práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické části se práce věnuje obecným pojmům a definicím z oblasti BI. V druhé praktické části jsou popsány veškeré činnosti provedené za účelem vzniku BI řešení.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses