Virová analýza a reverzní inženýrství - Šváb, Martin (2015)
Práce se zaměřuje na problematiku reverzního inženýrství v oblasti informačních technologií, úzce spjatou s problematikou analýzy malwaru. Jsou vysvětleny základy procesorové architektury IA-32 a základy funkce operačního systému Microsoft Windows. Hlavní část práce se zaobírá analýzou malwaru a neopomíná rovněž proces tvorby nástroje, který část této analýzy usnadňuje. V závěru práce jsou popsané přístupy a postupy prakticky předvedeny na neznámém vzorku malwaru.