Virová analýza a reverzní inženýrství - Šváb, Martin; Čermák, Igor; Hlaváč, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zaměřuje na problematiku reverzního inženýrství v oblasti informačních technologií, úzce spjatou s problematikou analýzy malwaru. Jsou vysvětleny základy procesorové architektury IA-32 a základy funkce operačního systému Microsoft Windows. Hlavní část práce se zaobírá analýzou malwaru a neopomíná rovněž proces tvorby nástroje, který část této analýzy usnadňuje. V závěru práce jsou popsané přístupy a postupy prakticky předvedeny na neznámém vzorku malwaru.
Vedoucí práce: Igor Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses