Operace lidského myšlení a jejich funkce při poznávání - Slánský, Vojtěch (2015)
Práce se zabývá lidským myšlením a jejím hlavním cílem je popsat nedostatky lidského myšlení. První část popisuje důležité mechanismy, na jejichž základě mysl operuje. Druhá část se věnuje popisu nevědomého myšlení a jeho nedostatkům. Část jevů je testováno experimentem a výsledky jsou uvedeny na konci teoretického popisu každého jevu.