Operace lidského myšlení a jejich funkce při poznávání - Slánský, Vojtěch; Pstružina, Karel, 1941-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zabývá lidským myšlením a jejím hlavním cílem je popsat nedostatky lidského myšlení. První část popisuje důležité mechanismy, na jejichž základě mysl operuje. Druhá část se věnuje popisu nevědomého myšlení a jeho nedostatkům. Část jevů je testováno experimentem a výsledky jsou uvedeny na konci teoretického popisu každého jevu.
Vedoucí práce: Karel Pstružina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses